Odrážadlo PUKY LR1BR

Každý rodič si tým musí prejsť a stráviť čas hľadaním a vyberaním odrážadla pre svoje dieťatko. Aj my sme rozmýšlali akou cestou sa vydať, pretože ponuka je veľmi široká. Rozhodli sme sa pre nemeckú značku odrážadla PUKY a môžem vám so 100% istotou povedať, že nebolo chvíle, kedy by sme o správnosti nášho rozhodnutia čo i len trošku zapochybovali.
            Keď mala dcérka 18 mesiacov, zabezpečili sme jej odrážadlo PUKY LR M s gumenými kolieskami z eshopu feedo.sk, na ktorom sa v priebehu pár dní naučila s istotou jazdiť a držať rovnováhu. O tomto odrážatku som sa už zmienila v inom článku, ktorý nájdete na tomto odkaze. Keďže bola naozaj veľmi šikovná, v 24 mesiacoch, dcérka presedlala na väčšieho súrodenca z rodiny odrážadiel PUKY pod názvom PUKY LR 1BR. 


Odrážadlo má už väčšie nafukovacie kolieska, čo bol hlavný dôvod, prečo sme sa rozhodli vymeniť malého pukyho za väčšieho. Jazda na malých gumených kolieskach bola fyzicky náročnejšia a dcerka nestíhala nahánať trošku starších kamarátov na väčších modeloch tiež od PUKY.  
Odrážadlo je navyše vybavené príslušenstvom v podobe stojanu a zadnej brzdy na riadítkach. Veľkosťou jej v tomto veku úplne sadne, dokonca sme sedadlo aj trochu pridvihli. Keďže už mala skúsenosti s jazdou na menšom rovnakom odrážatku, nemala absolútne žiaden problém s ovládaním, hoci je nie len väčšie ale aj ťažšie. Výrobca uvádza, že daný model je vhodný od veku troch rokov, ale pokojne, pokiaľ je dieťatko motoricky šikovné, zvládne na ňom jazdu už v dvoch rokoch.   




            Teraz niečo viac o samotnom odrážadle. Má široké riadidlá ukončené gumenými nárazníkmi, ktoré dodávajú istotu deťom, že sa ich ručička len tak nezošmykne. Oceníte to aj v prípade, že dieťatko neoprie odrážadlo na stojan a v prípade nárazu o zem sa riadilá nepoškodia. Sedadlo je gélové, dosť široké a tým pádom aj pohodlné. To, čo sa mne osobne najviac na tejto značke odrážadiel páči, je podesta. To je tá rozšírená spodná časť, na ktorú si počas jazdy deti môžu vyložiť nožičky. Vtedy sa razom odrážadlo zmení na pohodlnú „kolobežku“. Veľmi praktický je stojan. Sú aj modely bez stojanu, ale ak by som mohla poradiť, tak do tejto výbavy sa oplatí zainvestovať. Spočiatku možno budete pomáhať dieťatku stojan pred jazdou zložiť, ale veľmi rýchlo sa to naučí samo. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že našej dcérke to skutočne netrvalo dlhšie než pár dní. Model, ktorý máme my, má aj brzdu. Táto výbava sa mi zatiaľ zdá trošku nepraktická, pretože vo veku dvoch rokoch ešte dieťaťko nie je schopné ju používať a bude stále brzdiť nožičkami. Brdzu by som riešila až keď bude dcérka staršia a bude schopná ju využívať, ale keď už tam je, tak sme jej aspoň vysvetlili na čo slúži. Takže za mňa by odrážatko s kľudom mohlo byť bez brzdy, pretože jej páčka je pre maličké ručičky aj tak dosť veľká. Taktiež sa dá vybrať z celkom širokej palety farieb, ktoré výrobca ponúka. Odrážadlu PUKY nemám čo vytknúť a ja osobne by som ho za iné nevymenila.




            Je neskutočne krásne pozorovať maličké deti ako šantia na odrážadlách, prináša im to radosť, ktorú dávajú najavo, preto nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek značku istotne odrážadlo dieťatku dopriať treba. Video plné zábavy na odrážadku PUKY LR1BR si môžete pozrieť tu.


Komentáre

Obľúbené príspevky